Director of Student Health and Wellness – The Oberlin Review

Andrew Oni är verkställande direktör för Student Health and Wellness och firade nyligen sitt andra jubileum i denna position på Oberlin. Oni tillhandahåller ledarskap och vägledning till rådgivning och psykologiska tjänster, studenthälsotjänster, studentstöd och uppsökande verksamhet, och hälsofrämjande och förebyggande tjänster för studenter. Han har även en doktorsexamen i högskoleadministration och har lång erfarenhet inom sjukvårdsområdet.

Denna intervju har redigerats för längd och tydlighet.

Hur hamnade du i positionen som verkställande direktör för Studenthälsa och friskvård?

Jag tog över för två år sedan onsdagen den 21 februari 2022. Efter att ha varit inom vården i nästan ett decennium gick jag igenom en serie program som övervakade den slutna beteendevårdscentralen och blev så småningom chef för hela systemet. av sjukvården. Så när jag avslutade min doktorandutbildning i högskoleadministration ville jag ha något som kombinerade min vårderfarenhet och min högskoleforskning. Och den här rollen låter mig göra det perfekt.

Kan du berätta om dina erfarenheter inom området hälsa och högre utbildning?

Vad gäller rollerna jag har haft så är det som en påse med äpplen, apelsiner och jordgubbar. Jag har en eklektisk erfarenhet inom vården. När jag arbetade som chef på sjukhusets slutenvårdsenhet för beteendehälsa attraherades jag av studenterna i högskoleåldern som vi tog in på sjukhuset. När jag doktorerade fokuserade min forskning på examensfrekvensen för afroamerikanska studenter. Hälsa höll på att bli en stor del av anledningen till att det fanns ett högt avhopp bland svarta studenter, särskilt svarta manliga studenter. Så jag såg den här rollen som ett sätt att åtminstone hjälpa till att lindra några av de stressfaktorer som kommer att påverka retention på hela universitetet.

Men utöver specifika erfarenheter eller typer av patienter, arbetade jag med läkare, sjuksköterskor, administration och socialarbetare; Jag jobbade med nästan alla som behövde jobba med mig. Så jag har ett brett nätverk av erfarenhet när det kommer till området sjukvårdsexpertis som särskilt lockade mig. När jag lämnade slutenvården gick jag över till ett system där min roll var att säkerställa en koppling vad gäller remisser. Jag arbetade med två länsstyrelser och två community colleges i delstaten New York. De två universiteten tillät oss att arbeta med dem för att ta med programmering till campus för att utbilda om förebyggande, informera studenter om vad vi hade på sjukhuset och hur vi kunde stödja deras erfarenheter på universitetet. När jag flyttade hit för att jobba på Mercy [Health] I ungefär ett år visade jag intresse för rollen att hjälpa elever, särskilt minoritetselever som inte är lika högljudda när det gäller att söka hjälp.

Vad tror du är det viktigaste som påverkar högskolestudenternas mentala hälsa just nu?

Jag tror att studenters mentala hälsa inte är immun mot det globala samhället. Det är en global psykisk hälsokris överallt. Högskolestudenter påverkas särskilt av stressfaktorerna i akademisk prestation, och som en fallstudie har vi mycket högpresterande studenter på Oberlin. Och det innebär mycket stress, stress för att förbättra sig själv och uppnå de mål som människor sätter upp för sig själva.

Vilka är några av de externa resurserna du använder för att bättre betjäna eleverna?

Det viktigaste jag gör är att gå på konferenser. Den stora konferensen jag har deltagit i två gånger är American College Health Association Annual Training in Medicine. Det ger en viss nivå av ram för hur vi nu fungerar i våra utrymmen när det gäller hur vi levererar vård och hur vi skapar integrerade vårdmodeller på universiteten. Vi arbetar med några ramverk att implementera på campus, men just nu, när det gäller hälsa och välbefinnande, arbetar vi med deras dimensioner av välbefinnande för att skapa en vårdkultur. Intressant nog var temat för förra årets konferens att skapa en vårdkultur. Så en del av utbildningen, konferenstalarna och de saker vi diskuterade driver en del av det vi försöker implementera över hela campus. När det gäller att stödja och stärka elever och lärare, delade denna konferens resurser för dem som stödjer deras arbete i klassrummet.

Kan du prata om vikten av svarts mentala hälsa?

Svarta människor i allmänhet letar efter stigma. Vi blir tillsagda att inte dela våra berättelser med människor. Och jag tror, ​​speciellt under Black History Month, att det nu är dags att öppna upp och be om hjälp. Något är fel om vi är sjuka. Men det är alltid en utmaning när vi inte söker hjälp. Att söka hjälp innebär att få samhället att stödja oss, särskilt människor som vi som kan stödja oss. Psykisk hälsa är verklig för svarta människor. Låt oss inte sopa den under mattan. Låt oss vara öppna; Låt oss be om hjälp som gemenskap. Vi behöver stötta varandra. Vi måste finnas där för varandra. Ett delat problem är ett löst problem.

Vad är en eller två saker du är mest stolt över att ha uträttat sedan du har varit här?

Jag är väldigt stolt över laget som jobbar med mig. Eftersom vi nyligen startade teleterapiprogrammet med UWill är jag väldigt stolt över att ha det på plats nu och att det fungerar. Vi har fler än 100 elever inskrivna. För det andra är min personal alltid villiga och redo att hjälpa elever även när de är överarbetade. De sätter leenden på läpparna för att stötta eleverna så mycket som möjligt. Vi finns här för de elever vi servar och vi vill att de ska lyckas. Jag är stolt över hur vi kan bidra till din retentionsgrad. När vi bidrar till deras retentionsgrad hjälper vi dem att bli människor som lever i världen, styr den och leder som förändringsagenter i samhället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *