Harry Kane: Bayern München-anfallare på målrekord, troféjakt och mental motståndskraft

“Han är bättre än Robert Lewandowski. Ingen tänker på Lewandowski längre.”

Harry Kanes extraordinära start på livet i Bayern München har varit sådan att när BBC Sport talade med fans till de tyska jättarna i veckan, verkade det som om de redan hade gått vidare från en av klubbens bästa anfallare.

Förväntan har följt Kane sedan hans ankomst, och uppenbarligen även journalerna. Sedan han lämnade Tottenham i augusti förra året har Englands kapten gjort 28 mål och gett åtta assist på bara 27 matcher i alla tävlingar.

Av dessa mål kom 24 i Bundesliga, de mest gjorda av en spelare under hans första 20 matcher i ligan, och han blev också den första spelaren att göra hattrick i sitt första framträdande i Der Klassiker, matchen mellan Bayern och Bayern. och Borussia Dortmund.

Kane, 30, behöver ytterligare 18 mål på sina återstående 14 matcher för att överträffa den polske anfallaren Lewandowskis rekord på 41 mål under en enda Bundesliga-säsong.

“Jag är alltid väldigt stolt över att ha den typen av rekord,” sa Kane till BBC Sport. “Det är inget jag tänkte göra först, men när du väl hör om dem och folk pratar om dem betyder det naturligtvis att du gör något riktigt bra.

”Om du hade sagt till mig att jag skulle göra det i början av året så hade jag såklart accepterat det, så jag är väldigt glad i den meningen, men som alltid försöker vi, vi trycker på och vi försöker. ” och se hur långt vi kan gå.”

Hade Kane bestämt sig för att stanna i England skulle han ha haft chansen att lägga till titeln som Premier Leagues rekordmålgörare till sin lista över individuella utmärkelser, men han flyttade till Tyskland i jakt på framgång med ett lag som är vant vid att vinna troféer.

Under 11 säsonger i rad har Bayern korats till Bundesliga-mästare, så de tyska giganterna verkade så nära som möjligt till en garanterad silvermedalj för en av de bästa forwards i världen.

Men med Bayer Leverkusen obesegrad hittills och två poäng över i toppen, finns det några på sociala medier som skämtar om misslyckandet med Kanes “safe bet”-drag i jakten på den svårfångade titeln.

Han förväntas spela en nyckelroll när Bayern tar sig an Xabi Alonsos överraskande ligaledare Leverkusen på lördag i en avgörande match för titelracet.

Daniel, ett Bayern-fan, sa till BBC Sport: “Jag tycker att han är en fantastisk spelare och en av de bästa anfallarna genom tiderna. Han spelar annorlunda än jag förväntat mig eftersom han hjälper laget mycket. Jag kanske underskattade honom.”

“Det är bättre att han ska ge oss några troféer! Nu har vi två av dessa Tottenham-spelare, förhoppningsvis slutar vi inte tvåa i år.

“För ligan är det mer intressant. Vi måste uppskatta det arbete som Leverkusen gör. Låt oss hålla tummarna för lördag och några mål från Harry Kane.”

Bayern har 50 poäng på 20 matcher och har bara uppnått mer än så vid denna tidpunkt under säsongen i tre av sina elva på varandra följande titelvinnande kampanjer.

Kane tillade: “Jag har gjort det klart att jag vill vinna lagtroféer och det är en av sakerna jag saknar i min karriär hittills.

“Men som alltid kommer jag inte att få panik, hur som helst kommer jag att hålla huvudet nere, fortsätta göra så gott jag kan för laget och förhoppningsvis börjar det med en bra vinst på lördag.”

Att hjälpa barn med deras mentala motståndskraft

Kane blev den första spelaren i Bundesligas historia att göra upp till 17 mål i sina första 11 Bundesliga-matcher, och överträffade Robert Lewandowskis 16 i kampanjen 2019-20.

Det är Kanes erfarenhet, upp- och nedgångarna i karriären hittills, som håller honom vågad.

De härliga ögonblicken (att bli kapten för England, vinna VM:s guldstövel, slå rekord i Tottenham och nu slåss om trofén i Bayern) hade inte varit möjliga utan kampen.

Kane släpptes av Arsenals akademi vid åtta års ålder, avvisades av Tottenham vid hans första försök, och kämpade under låneperioder i Norwich och Leicester City, vilket fick honom att undra om han hade vad som krävdes för att ta sig till toppen.

Han vill dra nytta av den erfarenheten och sitt inflytande som Englands kapten i sitt arbete med barns mentala hälsa med Harry Kane Foundation.

“Jag brukade beundra spelare som David Beckham. Nu är jag i den situationen: det finns många unga pojkar och tjejer som ser upp till mig”, sa han.

“Du lyssnar på dina förebilder. Jag skulle ha gjort vad Beckham sa när jag var liten.”

På tisdagen, under Children’s Mental Health Week, pratade Kane på distans med elever på Manor School, Northamptonshire, om att bygga motståndskraft och känslomässigt välbefinnande genom hennes stiftelses partnerskap med den brittiska välgörenhetsorganisationen Bounce Forward.

Genom att arbeta tillsammans med sin fru Kate och efter att ha observerat den sociala medier-besatta värld som hans fyra barn “träder in i” vill Kane “hjälpa många av den yngre generationen på deras mentala hälsoresa”.

Han förklarade: “När jag var yngre fick jag sparken från en klubb och drabbades av sådana motgångar, och sedan när jag var en äldre tonåring, 17, 18, gick jag ut på lån, jag bodde ensam för första gången, saker var” Det går inte så bra i vissa av dem, de där lånen det är då jag ser tillbaka.

“Jag var tvungen att visa mycket styrka, mycket självförtroende, mycket motståndskraft i dessa stunder. Jag hade turen att ha en bra familj omkring mig, en bra flickvän på den tiden som är min fru nu, så jag kunde ventilera och det gav mig. Det gjorde att jag kunde fokusera på det jag behövde göra, arbeta hårdare och i slutändan bli den spelare jag är idag.

“Alla går igenom olika tider i sitt liv, upp- och nedgångar, det är bara det att när du har de där nedgångarna låter du dig inte ryckas med saker, du måste veta eller lära dig saker att göra för att hjälpa dig genom de tiderna. “

Harry Kane pratade med BBC Sports Alex Howell.

För att uppmärksamma Children's Mental Health Week svarade Harry Kane på frågor från elever på Manor School, Northamptonshire, och gav råd om mentalt välbefinnande och motståndskraft.
För att uppmärksamma Children’s Mental Health Week, svarade Harry Kane på frågor från elever på Manor School, Northamptonshire, via videolänk och gav råd om mentalt välbefinnande och motståndskraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *