Nya program och filmer på Netflix, Hulu, Amazon Prime Video och mer

Det är fredag ​​och det betyder ännu en helg med nya strömmande tv-program och filmer för att ta oss igenom vinterhelgen.

Helgens utbud inkluderar ett par fascinerande dokumentärer, en ny film från skaparen av Herr Robot, och en animerad Batman-julfilm.

Låt oss dyka direkt in!

Nytt i helgen

Lämna världen bakom dig (Netflix)

Sam Esmails nya apokalyptiska thriller med Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la och Kevin Bacon har precis landat på Netflix och gör det bättre med kritiker än hos allmänheten. Den allmänna samsynen verkar vara att skådespeleriet är utmärkt, men själva filmen är lite långsam och slutet verkar splittrande.

Andra världskriget: Från fronten (Netflix)

Förbättrade arkivmaterial från andra världskriget väcker konflikten till liv i denna sexdelade dokumentärserie. Kvaliteten på catering här är helt extraordinär. Jag minns Peter Jacksons dokumentär om första världskriget. De kommer inte att bli gamla, som gjorde något mycket liknande med ännu äldre restaurerade bilder och ljudinspelningar.

Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (Disney+)

Här är en för barn och familjer. Den eviga favoriten Dagbok av en mesig unge Serien tar en bild på julen och ser härlig ut. Rotten Tomatoes ger den en publikpoäng på 83 %, vilket inte alls är dåligt. Jag läste recensionerna och snubblade över denna trestjärniga pärla:

“Det verkar som att julen från filmen Diary of a Wimpy Kid är riktigt konstig just nu. Jag vet inte varför dessa filmer har så konstiga animationer just nu. För att jag inte vet”.

Jag vet inte heller. Jag vet verkligen inte vad du pratar om!

Alla tre (tre!) recensionerna är entusiastiska och håller med om att detta är mindre grymt än tidigare avsnitt i serien och mer passande för semestern.

Doctor Who: The Giggle (Disney+)

David Tennants Doctor slutför den tredje och sista läkare som 60-årsjubileumsspecial, med Neil Patrick Harris som The Toymaker. Det här är en av de där programmen som jag aldrig riktigt har gett mig in på, men jag säger hela tiden till mig själv att jag borde se den, men sedan känner jag mig lite skrämd av den stora mängden. läkare som säsonger, avsnitt och iterationer och jag har ingen aning om var jag ens ska börja!

Happy Little Batman (Amazon Prime Video)

Batman och hans son, Damian Wilson, slår sig ihop på julen för att ta sig an Gothams superskurkar och snubblar över en komplott för att stjäla julen. Jokern tar på sig en roll som tydligt liknar Grinchen. Det ser väldigt sött och roligt ut för hela familjen till skillnad från vissa Caped Crusader-utflykter (batman 2 med Michael Keaton, Michelle Pfeiffer och Danny DeVito är fortfarande en av de bästa julfilmerna) och har strålande recensioner från kritiker och publik på Rotten Tomatoes.

The Mission (dokumentär — Hulu / Disney)

I öppningsscenen av filmen från 1986. Uppdraget, Vi ser en jesuitmunk bunden till ett kors passera över ett majestätiskt vattenfall i den sydamerikanska djungeln. Missionärerna mötte döden och ännu värre i de djupa djunglerna, där ursprungsbefolkningen med rätta misstrodde alla framsteg från europeiska bosättare. Det är en kraftfull film. De nya dokumentärregissörerna Amanda McBaine och Jesse Moss berättar en liknande historia: den sanna historien om den unge amerikanske missionären John Chau, som sköts till döds när han seglade till den avlägsna North Sentinel Island för att få kontakt med en av de mest isolerade inhemska stammarna. värld. Det verkar fascinerande.

Visningar pågår

Jag ser för närvarande två program i veckan, även om jag inte har haft tid att recensera någon av dem. Jag försöker samla mina tankar om båda och kommer snart att lägga upp någon form av recension eller analys.

långsamma hästar Säsong 3 (Apple TV+) har fått en bra start, med en mystisk kidnappning och några saftiga vändningar. Nya avsnitt kommer ut varje tisdag, och det enda problemet med den Gary Oldman-regisserade spionthrillern/komedin är att varje säsong är så kort. Med bara tre avsnitt kvar känner jag att vi knappt har etablerat en handling. Både säsong 1 och 2 var också för korta, och hur bra som helst kan serien ibland kännas lite förhastad.

fargo Säsong 5 (Hulu) är helt galen just nu. Det är mycket en blandning av allt vi älskar med Noah Hawleys kriminalkomedi-drama, men med en märklig blandning av Mardrömmen innan jul och Ensam hemma kastas in för gott skull. Det här är i stort sett den mest jul-tema säsongen hittills, även om den har några ganska läskiga demoniska undertoner.

Jag har precis tittat klart blåögd samuraj på Netflix och det är helt underbart, blir snabbt ett av mina favoritprogram på Netflix. är där uppe med Hemlig som en av de bästa animerade programmen på Netflix, även om den är ännu mer vuxen och NSFW.

Jag gav en chans Mord vid världens ände på Hulu och jag hade svårt att komma in i första avsnittet, vilket jag tyckte var lite cheesy och otroligt. Jag har hört mycket bra, så jag kanske försöker igen. jag började Huset Ushers undergång Jag såg de två första avsnitten igår kväll, och även om det inte grep mig först, var jag fast i slutet av det andra (hemska) avsnittet. Jag älskar det inte, men det fascinerar mig.

På biografer

Jag inkluderar alltid ett par biopremiärer i min streamingguide eftersom jag tycker att det är roligt att gå på bio och det är viktigt att hålla filmbranschen vid liv. Åtminstone filmer gjorda för biografer är inte gjorda direkt för någon själlös algoritm! Här är tre:

Godzilla minus ett

Jag var på den här förra helgen och älskade den. Den japanska filmen är första gången på flera år som jag har varit nöjd med en Godzilla-film, och jag rekommenderar starkt att se den på bio innan den är borta. Andra världskriget och efterkrigstiden är en stor period och karaktärerna är fantastiska.

MER FRÅN FORBES“Godzilla Minus One”-recension: den bästa Godzilla-filmen på flera år

Pojken och hägern

Studio Ghiblis senaste film ser underbar ut och jag planerar att se den med mina barn i helgen. Den får redan nästan perfekta recensioner från kritiker och publik, och om du vill Ponyo, Princess Mononoke, Spirited Away, eller någon av Studio Ghiblis andra fantastiska filmer, du borde definitivt se den på bioduken.

Stilla natt

Jag älskar en bra jul actionfilm (dö hårt är också tillbaka på bio!) och Stilla natt från den hyllade regissören John Woo ser väldigt roligt ut. Jag har varit ett stort fan av Joel Kinnaman sedan dess. mordet och förändrat kol Och även om filmen inte går så bra som jag hade hoppats med kritiker eller publik, är jag väldigt nyfiken på en film som bokstavligen inte har några dialoglinjer.

Till sist, Flower Moon Killers och Resterna Båda finns på VOD så du kan se dem om du missade dem på bio. Resterna är en underbar ny julfilm med mycket hjärta. jag förstod inte Assassins för den är så lång! Ibland kan jag bara inte motivera att sitta på bio så länge.


Vad tittar du på i helgen? låt mig veta in Twitter eller Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *