Sluta kalla “Love Actually” för en dålig film. Det är lysande!

Det här är en förhandstitt på vårt popkulturnyhetsbrev The Daily Beast’s Obsessed, skrivet av redaktören Kevin Fallon. För att få hela nyhetsbrevet i din inkorg varje vecka, Anmäl dig här.

Denna vecka:

Nog är nog

Jag måste dela med mig av något. Det är en hemlighet som jag har bevarat i många, många år. Men det händer något i samhället som tvingade mig att berätta min historia, så här kommer det: När jag gick på universitetet studerade jag i London. Anledningen till att jag valde London framför alla alternativ som min skola erbjöd var för att jag verkligen älskade film. kärlek i verkligheten.

Jag minns inte vilken galen historia (aka LIE!) jag hittade på för att slutföra “berätta för oss varför du skulle vilja uppleva den här staden”-delen av ansökan, men den verkliga anledningen var “hoppa genom de snöiga gatorna i en kort vit tröja som Keira Knightley, för att hon såg så bra ut i filmen.”

Varför delar jag detta djupt pinsamma faktum om mig själv? För jag har fått nog. Varje år, kärlek i verkligheten dyker upp igen under julen. Den spelar konstant på kabel. Memes delas online. Scenerna parodieras i sketchshower. Skådespelarna återförenas. Och de vresigaste människorna i världen gnäller om hur det är en dålig film och försöker stjäla glädjen från oss andra som vet sanningen: filmen är fantastisk och de måste hålla käften.

Är det ostlikt? Ja, är det maudlin? Lyckligtvis. Finns det tomthål och saker som kan vara problematiska med dagens mått mätt? Stort fett skrik.

Filmen är melankolisk, romantisk, melankolisk, förödande och naivt hoppfull. Det är vad julen betyder för mig: Liam Neeson läker genom sökandet efter sin sons första kärlek; Emma Thompson torkar bort tårarna med handflatan medan Joni Mitchell spelar; Hugh Grant dansar; och någon, alla som sjunger “All I want for Christmas is you.”

Skådespelare i världsklass gör en fantastisk prestation i den här filmen. Alla julkänslor berörs. I ett känslosamt ögonblick spelas en Kelly Clarkson-ballad. Och om du förbiser denna punkt är tröjaspelet monumentalt. Hittade jag kärleken under min termin i London? Tyvärr inte. Men jag fördubblade min uppskattning för den här filmen. På dess 20-årsjubileum i jul (och på jul, säger du sanningen), låt mig berätta om kärlek i verkligheten: För mig är du perfekt.

Härligt julsnack

Om det inte vore uppenbart från kärlek i verkligheten manifest, med åren har jag blivit en julgay. Jag är lite förvånad över detta. Jag brukade vara en cynisk Grinch. Nu gråter jag på julbilsannonser och lägger hela löner på julkonserter. Min årliga pilgrimsfärd för att se Mariah Carey framföra sin show i New York är fortfarande ungefär en vecka bort, men jag har redan fått uppleva min nya favoritjultradition: Jinkx och Delas julshow.

Jag skulle säga att jag hoppas att fler människor lägger märke till denna lustiga, helt fåniga, geniala årliga turné som de ställer upp på. RuPaul’s Drag Race alumnerna Jinkx Monsoon och BenDeLaCreme, men Brooklyns enorma Kings Theatre, där de uppträdde förra veckan, var så gott som slutsåld. De som har smak verkar veta det!

Jinkx och Delas julshow är en metamusikal om det arbete som krävs för att göra en ny, fräsch och rolig produktion varje år, och rädslan för att få slut på idéer. Vid årets show framförde Dela en parodi på Little Drummer Boys låt från Kylie Minogues “Padam”…Pa-rum, pa-rum, pa-rump-en-pum-pum”—och det fanns ett helt ”Big Spender”-inspirerat Fosse-nummer om julförsäljning i Big Box-butiker. Det räcker med att säga: de löjliga, briljanta idéerna kommer fortfarande ut.

Norman Lear var den bästa av oss

Under 2016 gjorde jag den första av flera intervjuer som jag skulle göra med Norman Lear under åren. Den oförskämda tv-skaparen, som dog denna vecka vid 101 års ålder, var en kulturell herde som ledde oss bort från vår trångsynthet och vägledde oss inte mot en idealiserad version av oss själva, utan mot den version vi kunde vara om vi verkligen kände igen och försökte övervinna våra divisioner.

Norman Lear

Norman Lear talar med BJ Korros på utställningen “Real To Reel: LGBTQ Representations and Perceptions in Hollywood” på Hollywood Museum den 9 juni 2022.

Unika Nicole/Getty-bilder

Det borde inte komma som någon överraskning för någon som är bekant med hans arbete, eftersom Alla i familjen och maude till En dag i taget—att han var en jävel varje gång vi pratade. Ändå tappade min käke första gången jag pratade med honom. Det var precis efter valet 2016, och folk undrade om en del av Donald Trumps seger berodde på att folk såg honom som en modern Archie Bunker. Jag var nervös över att fråga om det.

“Jag tror att Donald Trump är långfingret på den amerikanska högerhanden”, sa han. Vad betydde långfingret? “Det betyder ‘fan dig'”, förtydligade han. “‘Fy fan, ledarskap'”

“Jag tror att Donald Trump är lika smart som Archie aldrig var”, fortsatte han. “Archie Bunker var mycket klokare i hjärtat. Naturligtvis var tankarna han hade antediluvianska. Men Donald Trump är en fullständig idiot och har ingenting att göra med den list som har tillåtit honom att fuska och stjäla som han har gjort för sitt eget bästa. Nedan den därHan är en dåre.”

Han var den bästa av oss. Läs mer här.

Ge mig det nu

Jag vill inte pressa för hårt, men jag tror att skådespelarna i den här tv-serien kan rädda oss alla.

Affisch för FX-showen

Vad du ska se den här veckan:

stackars saker: Emma Stone är så bra på detta att du kommer att “hoppa rasande” på applåderna. (Det skämtet kommer att vara vettigt när du har sett filmen.) (Nu på bio)

The Last Case of Mr. Monk: A Monk Film: Detta är ett säkert utrymme att erkänna hur mycket vi alla älskar. Munk när den var i luften. (Nu på Peacock)

Pojken och hägern: Ett Miyazaki-mästerverk. (Nu på bio)

Vad du ska hoppa över den här veckan:

Lämna världen bakom sig: Om Julia Roberts inte kan rädda en apokalyptisk film, vem kan då? (Nu på Netflix)

Född i Synanon: En av de mest upprörande dokumentserierna om en sekt på senare tid. (tisdag på Paramount+)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *