Tommy Fleetwood: “Många av oss pratar om LIV, så jag ville se det” | Golf

GRAMWolfs rika gobeläng demonstreras av Tommy Fleetwoods start på 2024. Engelsmannen inledde året med att slå Rory McIlroy för att vinna under dramatiska omständigheter i Dubai. Hans efterföljande besök på LIV Golf-evenemanget i Las Vegas väckte en frenesi på sociala medier, med tanke på det intresse som Rebel-kretsen har haft i Fleetwood tidigare. Fleetwood kommer att inleda en tre veckor lång turnering i USA, som inkluderar Masters, med start på torsdag. Från och med då kommer han att caddia för sin styvson i en Challenge Tour-tävling i Abu Dhabi.

Fleetwoods LIV mellanlandning var helt oskyldig. 33-åringen var i Nevada och hälsade på sin tränare Butch Harmon. Ändå var det anmärkningsvärt att Fleetwood var ganska avslappnad om spekulationerna om att han hade stannat vid Las Vegas Country Club.

“Jag tänkte inte så mycket på det”, säger Fleetwood. “Jag var där, många av oss pratar om LIV men ser det aldrig, så jag ville se hur en turnering var. Det är också så många människor där som vi inte ser längre, som jag ändå skulle klassa som vänner. Spelare, folk som jobbar på banan, min tränare jobbar där. Så jag hade en ledig morgon, gick i några timmar och det var allt.”

Tyrrell Hattons flytt till LIV efter DP World Tours mellanösternturné kom vid en tidpunkt då den Saudi-stödda ligan också hade ögonen på Fleetwood. Hittills har LIV misslyckats med att ta sig vidare in i det europeiska Ryder Cup-laget genom att övertyga den karismatiske Fleetwood. Hans framträdande i Las Vegas fick dock golflektioner i överväxel. Mannen själv rycker på axlarna och ler åt situationen.

“Det var ganska uppenbart att det skulle hända, men det är svårt när man vet att det inte finns något att göra och många människor vill göra något åt ​​det”, säger Fleetwood. “Så är sakerna. Jag ville inte känna att jag inte kunde gå bara för att folk skulle säga saker. Jag tror att jag insåg att jag bara ville gå och träffa mina vänner och det var egentligen huvudsaken. – Det var trevligt att se många människor.

Fleetwood skulle bli en populär utmanare på Masters nästa vecka. Foto: Icon Sportswire/Getty Images

Fleetwood kan lätt hantera bakgrundsljud. ”Självklart vet jag vad jag gör, var jag spelar. Det går inte att göra så mycket åt det som sägs någon annanstans. Det var samma sak som att gå på det där eventet, jag visste varför jag var där. Jag tycker inte att det är distraherande alls.”

Vad var då Fleetwoods dom? Du erkänner gärna att du kämpar för att se golf – ”det är ganska långsamt, jag spelar hellre” – men var det en markant skillnad mot DP World Tour eller PGA Tour du känner så väl? “De klarar sig uppenbarligen ganska bra för vad de är”, säger han. “Spelarna verkar njuta av det, de verkar njuta av att spela på den där turnén; En av de första sakerna jag märkte var att alla verkade glada, lugna och avslappnade.

”Det finns vissa saker jag inte var van vid; musiken, jag vet inte hur jag skulle känna om jag spelade med den. Utöver det var min största takeaway att detta bara var ännu en golfturnering. De verkade alla mycket professionella och arbetade mycket hårt. De är i princip bara en grupp människor du kände här som nu är där. “Många saker har just förts vidare.”

hoppa över tidigare nyhetsbrevskampanjer

En Fleetwood-framgång på Augusta National skulle vara bland de mest populära Masters-resultaten. Sedan 2022 har hans toppprestationer börjat trenda uppåt igen. Southport-mannen bör tas som en komplimang för att anses vara en av de bästa talangerna i den här generationen utan en större titel på sitt namn. Fleetwoods suveräna järnspel och skottformningsförmåga borde alltid fungera bra på Augusta.

Från och med då, och efter ett PGA Tour-stopp i Hilton Head, kommer Fleetwood att ta på sig en annan roll inom golf. Hans styvson, Oscar Craig, vann Ras Al Khaimah Men’s Open i februari. Fleetwood och hans familj bor nu i Dubai; Världs nummer 12 har motstått frestelsen att göra den två timmar långa resan med unge Oscar i strid. “Vi skulle åka över helgen, men han mådde bra och jag ville inte dyka upp och förbanna honom”, säger Fleetwood. “Han var där med vänner. Han ringde när han var klar och sa att han hade vunnit. Jag var på banan med vår andra pojke, Mo, och han var väldigt glad. “Alla var.”

Craig har säkrat en plats i Challenge Tours UAE Challenge i Saadiyat, där Fleetwood tar på sig caddie-uppgifter. “Jag ser fram emot det”, säger Fleetwood. “Jag pratade med Oscar om det, jag ville inte distrahera honom, men han ville att jag skulle göra det, vilket är fantastiskt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *