Ultros recension: “En underbar tankeresa av ett Metroidvania-spel som utspelar sig i en kosmisk livmoderns sarkofag”

Jag har ett par timmar kvar till Ultros och jag står inför min största utmaning hittills. Det här kommer inte att bli lätt, men låt mig försök för att illustrera scenen. Jag är fången någonstans i tarmarna i Metroidvanias färgglada labyrint, en scen som kallas Sarkofagen som beskrivs som en “kosmisk livmoder som innehåller en gammal, demonisk varelse.” Jag tittar på ett enormt odjur: en blåslagen och misshandlad överdimensionerad fluga som är utrustad med ogenomtränglig rustning och river stalaktiter från taket för att använda som projektilvapen. Dess genomborrade vingar, en ljus neongrön, kämpar för att lyfta sin kropp från marken; och hans glödande, eldiga orange ögon avfyrar förödande lila laserkulor som jagar mig över slagfältet.

SNABBA FAKTA

Utgivningsdatum: 13 februari 2024
Plattform(er): PC, PS5, PS4
Utvecklare: Hadoque
Redaktör: Interaktiv Kepler

För att jämföra i pintstorlek använder jag den flytande “Extractor” som är fäst vid min körsbärsröda dammduk som ett husdjur i koppel för att aktivera ett genrebaserat dubbelhopp. Jag sätter mig på chefens rygg, trycker på attackknappen och det dränerar insektens hälsa genom att skära av den rosa energikällan som är smält till dess ryggrad. När jag fyller huvudpersonen Oujis high-top sneakers, tror jag att jag kan vara en insekt själv (jag har långsträckta drag gömda inuti en grön mask med en antenn som sticker ut från den) och för att återställa vitaliteten tuggar jag saker som Pompom Larver, en resurs. insamlade från fiender som huggs ner på andra ställen i naturen. Låter det konstigt? Självklart gör det det. Men ännu konstigare, även mitt i ett sådant galet och oförklarligt kaos, är Ultros alltid, på något sättsuper lugnt.

kommer varmt

(Bildkredit: Kepler)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *